Usta sanatçı Burhan Çaçan hayatını kaybetti

Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan, 62 yaşında hayata veda etti. Müzisyenliğinin yanı sıra bir dönem oyunculuk da yapan Çaçan'ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu.

Usta sanatçı Burhan Çaçan hayatını kaybetti

Burhan Çaçan'dan acı haber geldi. Usta müzisyenin İstanbul'daki evinde yaşamını yitirdiği öğrenildi. Sabah yürüyüş yapmak için dışarı çıkan Burhan Çaçan'ın eve döndükten sonra rahatsızlanarak vefat ettiği belirtildi.

Çaçan'ın kalp krizi geçirmiş olabileceği kaydedildi. Sanatçının menajeri, Habertürk'e yaptığı açıklamada Burhan Çaçan'ı kaybettiklerini dile getirirken acılarının büyük olduğunu söyledi.

"Cenaze töreni yarın"

Çaçan'ın cenaze töreniyle ilgili ilk detayları müzisyen Ferman Toprak duyurdu. Acı haber sonrasında Çaçan'ın Florya'daki evine giden Toprak, "Hepimizin yüreği yanıyor. Cenaze töreni yarın Fatih Camii'nde olacak. Öğlen ya da ikindi hangi vakitte olacağını bildireceğiz. Hepimizin başı sağ olsun." dedi.

Burhan Çaçan, 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın Dolmabahçe Sarayı'nda sanatçı ve sporculara verdiği iftar programına katılmıştı.

Çaçan'ın vefatının ardından pek çok ünlü isim de üzüntülerini dile getirdi.

Metin Arolat: Çok üzüldüm ailesine ve tanıyan seven herkese başsağlığı ve sabır dilerim.

Latif Doğan: Türk halk müziğinin usta isimlerinden Buhan Çaçan geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kendisine rahmet, ailesinin sanat camiasının ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun.

Ozan Orhon: Benim için özel insanlardan biriydi. Sesiyle milyonları etkiledi. Nasıl unuturuz 'Ayaz Geceler'i kendisiyle birçok TV programına çıktım. Mekanın cennet olsun. Tüm sevenlerine ve ailesine baş sağlığı diliyorum.

Işın Karaca: Ah Burhan ağabey... Ne kadar üzüldüm ve üzüldük…Allah rahmet eylesin.. Allah sevenlerine sabırlar versin..

Ceylan: Ah Burhan ağabeyim çok üzgünüm. Rabbim mekanını cennet eylesin.

Petek Dinçöz: Büyük usta Burhan ağabeyimizi kaybetmişiz. Mekanı cennet olsun, huzur içinde yatsın.

Burhan Çaçan kimdir?

1978 yılında TRT Erzurum Radyosu'nun açmış olduğu amatör sesler yarışmasını kazandı. Daha sonra Ankara'ya, ardından İstanbul'a geldi. 1981 yılında ilk albümünü çıkardı.

"Sefa Geldin", "Ben Yarime Neler Alayım", "İpek Mendil", "Memik Oğlan", "Ayaz Geceler", "Yağ Yağmur" ve "Vurun Dalgalar" isimli albümleri ile müzik dünyasında yer edindi.

"Ağlama", "Her Yer Karanlık", "Ayaz Geceler" ve "Yağ Yağmur" isimli dört sinema filmi çekmiştir. "İlahiler 99" ve "Mevlüt Ve İlahiler" isminde iki tane de ilahi albümü yapmıştır. Çaçan, evli ve iki çocuk babasıydı.