Ustalara ithafen Fuzuli filmi yayınlandı

Sinemaseverlerin diliyle yorumlanan ve ülkemizin sorunlarına değinen gerçek bir hayat hikayesini izleyeceğimiz 'Fuzuli' filmi yayınlandı. Yönetmenliğini Enes Yardımcı'nın yaptığı, senaryosunu Yasin Yıldırım ve Enes Yardımcı'nın beraber yazdığı, Vedat Cuci'nin ise başrolünde bulunduğu film izleyiciyle buluştu.

Ustalara ithafen Fuzuli filmi yayınlandı

Filmin yönetmeni aynı zamanda Medya İnteraktif Yönetim Kurulu Başkanı Enes Yardımcı, ''Hayat çok hızlı ve bi' o kadar kısa. 2014'ten bu yana onlarca kısa filme imza attım fakat bu 'benim türüm' dediğim bir filmi oldu. Senaryo yazılırken Yasin Yıldırım'ın önemli dokunuşları oldu. Bu film sadece sinemaseverlere değil, tiyatronun da ustalarına ithaf edilmiştir. Ferhan Şensoy gibi birçok üstadın etkisini göreceğiz filmimizde. Herkesin değil, kaliteli izleyicinin beğendiği bir film olması dileğiyle.'' dedi.

Ayrıca sektörde 10 yılı deviren filmin görüntü yönetmeni Yasin Yıldırım, ''Kısa film ve reklam filmlerine dair farklı projelerde bulundum. Fakat sinema kültüründe herkesin izlemediği ve izleyenlerin kendini bulduğu kaliteli yapıtlar vardır. Açıkçası hayranım o tarz filmlere. Biz de bu şekilde bir yola girerek bir proje çıkartmaya çalıştık. Fuzuli, ileriki yıllarda çekmek istediğmiz bir projenin ilk adımı oldu diyebiliriz.'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ustalara ithafen Fuzuli filmi yayınlandı

Son olarak, başrol oyuncusu Vedat Cuci, ''Bunu ilk konuştuğumuzda, ne olur ne olmaz bilemiyorduk. Enes’in (Enes Yardımcı) gelip sunduğu bir projeydi. Ardından senaryo ortaya çıkınca daha bir şekillendi her şey. Bir kere karakteri çok beğendim. Çok klişe belki ama kendimden bazı şeyler buldum. Biz bu filmi konuştuğumuz zamanlar biraz sorunlarla boğuşuyordum ve dolayısıyla çabuk adapte oldum Fuzuli’nin sorunlarına. Fuzuli, aslında sadece film çekme derdinde bir adam değil zaten filmimiz de dümdüz bir tema üzerine kurulu değil, daha doğrusu biz o şekilde tasarlamadık. Umarım izleyicilere de bu düşüncemizi yansıtabiliriz.'' diyerek izleyiciye ufak bilgiler verdi.

Ustalara ithafen Fuzuli filmi yayınlandı

2013 yılından bu yana 21 kısa film, 1 belgesel dizisi, 1 belgesel filmi, 72 dijital dergi yayını ve sayısız projeye imza atan Medya İnteraktif, yeni kısa filmini izleyici karşısına çıkarttı.

YG (YRDMC Grup) bünyesinde hazırlanan, Medya İnteraktif ve Artstellar Media tarafından yapılan Fuzuli filmini, youtube Medya İnteraktif kanalından izleyebilirsiniz.

Ustalara ithafen Fuzuli filmi yayınlandı