WhatsApp'tan sürekli yanlış mesaj yazanlar için yeni özellik

Anlık haberleşme platformu WhatsApp, Mesaj Düzenleme özelliğini iOS için test ediyor! İşte detaylara göz atalım...

WhatsApp'tan sürekli yanlış mesaj yazanlar için yeni özellik

WABetaInfo’nun paylaştığı makaleye göre WhatsApp Mesaj Düzenleme özelliği üzerinde çalışıyor. Anlık haberleşme platformu, bu yeniliği iOS için 22.23.0.73 Beta sürümünde test ediyor. Peki, nasıl görünecek ve detayları neler? Haberin ayrıntılarına hep birlikte göz atalım.

WhatsApp, mesaj düzenlemek için kullanıcılarına 15 dakika süre tanıyacak

WABetaInfo’nun paylaştığı habere göre WhatsApp, gönderilen Mesaj Düzenleme özelliğini test ediyor. Bu özellik, mesaj gönderildikten sonra sadece 15 dakika içinde kullanılacak. Yani WhatsApp kullanıcıları, 15 dakika geçtikten sonra gönderdiği herhangi bir mesajı düzenleyemecek.

Ek olarak belirtmek gerekiyor ki, WhatsApp üzerinden gelen mesaj, eğer düzenlenmişse ve iPhone’da yüklü olan sürüm özelliği desteklemiyorsa ileti görünmeyecek. Düzenlenmiş ileti yerine hata bildirimi olacak. Yani bu fonksiyon geldikten sonra kullanıcılarının App Store üzerinden uygulamayı güncellemeleri gerekiyor.

Öte yandan WhatsApp’ın kullanıcılar için tanıdığı 15 dakikalık mesaj düzenleme süresinin kararlı sürüme geldikten bir süre sonra uzaması muhtemel. Çünkü anlık haberleşme platformu, birkaç yıl önce de mesajları her iki taraftan silmek için bir özellik getirdi.

Bu fonksiyon için ilk olarak belli bir sınır olsa da süre daha sonradan artırıldı. Aynı nedenden dolayı WhatsApp mesaj düzenleme özelliğinin sınırı da bir süre sonra artması muhtemel.

WhatsApp için söz konusu özellik, tekrardan belirtmek gerekiyor ki şu an için test aşamasında yer alıyor. Yeniliğin kararlı sürüme ne zaman geleceği ise şimdilik belli değil. Fakat kısa bir süre sonra tüm kullanıcılara gelecek.

Ek olarak WhatsApp, uzun süredir test ettiği Sesli Durum Notları ve durum güncellemerine emoji ile tepki verme özelliğini de kullanıcılarına sundu. (Shift Delete)