Apple'ın iPhone 14 hüsranı! Ön siparişler düştü!

Teknoloji dünyasında yeni modeller, ve güncellemeleriyle kullanıcıları meraklandırmaya devam eden Apple, son iPhone'u ile beklediği başarıyı yakalamış görünmüyor. Analistler, artık daha küçük modelleri daha büyük modeller için terk etmenin tercih edilmediğine dikkat çekerken, iPhone 14 Plus için ön siparişlerin düştüğünü belirtiyorlar.

Apple'ın iPhone 14 hüsranı! Ön siparişler düştü!

Ünlü Apple analisti, teknoloji devinin daha büyük boyutlarda yeni modeller sunma stratejisinin işe yaramadığını söylüyor.

Sözcü'de yer alan habere göre, teknoloji firmasının lansmanlarını ve yeni özelliklerini tahmin etme konusunda başarılı bir üne sahip olan Apple analisti Ming-Chi Kuo, bu ayın başlarında piyasaya sürülen dört yeni modelin nasıl talep gördüğünü mercek altına aldı.

Kuo; standart modeller olan iPhone 14 ve 14 Plus için ön siparişlerin rağbet görmediğini söylüyor. Kuo, blog yazısında 6.7 inçlik daha büyük olan iPhone 14 Plus hakkında, “Bu yeni ürünün ön sipariş sonucu beklenenden önemli ölçüde düşük, bu da Apple’ın standart modeller için ürün segmentasyon stratejisinin bu yıl başarısız olduğu anlamına geliyor” dedi.

Modeller büyüdükçe kullanıcının ilgisi azalıyor

Apple henüz ön sipariş rakamlarını açıklamadı. iPhone 14 ve 14 Plus ekimde, iPhone 14 Pro ve Pro Max ise bu hafta satışa sunulacak.

California merkezli şirket, standart ve mini boyutları bulunan iPhone 13’ün aksine, bu yıl yeni modeli standart ve daha büyük boyutlarda sundu. iPhone 13 Mini 5.4 inç ekrana sahipken, iPhone 13 6.1 inç, iPhone SE ise 4,7 inç ekrana sahip.

Kuo, rakamlar artmazsa şirketin iPhone 14 ve 14 Plus için sevkiyat tahminlerini kasım ayında kesmek zorunda kalacağını açıkladı: “Bu durum da Apple’ın bu yılki gelir artışını olumsuz etkileyebilir.”

Tüm iPhone 14 modellerinde, kasım ayında başlatılan ve uzak bölgelerdeki kişilerin uydu bağlantısı aracılığıyla yardım almalarını sağlayan yeni bir Acil SOS hizmeti bulunuyor. Özellik iki yıl boyunca ücretsiz olacak; ancak daha sonrası için Apple herhangi bir ücret açıklaması yapmadı.

iPhone 14 ve iPhone 14 Plus beş renkte sunulur. Teknoloji devi, akıllı telefonun selefinden daha büyük bir sensöre sahip, yükseltilmiş 12 megapiksel ana kameraya sahip olduğunu da açıklamıştı.