Fenerbahçe, derbiye lider gidiyor! Kadıköy'de 3 puan...

Kadıköy'de Sivasspor'u 4-1 mağlup eden Fenerbahçe Beşiktaş derbisi öncesi haftayı lider kapatıp moral buldu. Szymanski, İrfan Can ve Dzeko'nun (2) golleriyle gülen Kanarya Avrupa hezimetini unutup ligde kritik maç öncesi moral buldu.

Fenerbahçe, derbiye lider gidiyor! Kadıköy'de 3 puan...

Süper Lig'de 14. haftanın kapanışında Fenerbahçe sahasında ağırladığı Sivasspor'u 4-1 mağlup etti.

UEFA Konferans Ligi'nde Nordsjaelland'a karşı Danimarka deplasmanında 6-1'lik ağır bir yenilgi alan sarı lacivertliler ligde sürprize izin vermedi.

Ülker Stadı'nda eksik oyuncularını kısmen kadroya dahil eden Kanarya daha hazır bir görüntüyle oyunu kontrol altına aldı.

Perdeyi Szymanski açtı

Seyirci desteğini arkasına alan sarı lacivertliler 17. dakikada Szymanski ile öne geçti. 42'de İrfan Can Kahveci ile farkı 2'ye çıkaran Kanarya soyuna odasına 2-0 önde girdi.

Sivasspor 50'de Rey Manaj ile umutlandı ancak Fenerbahçe durmadı. 68'de ve 75'te sahneye çıkan Edin Dzeko maçın skorunu 4-1 olarak belirledi.

Averajla lider

Fenerbahçe bu sonucun ardından 37 puan ve averaj farkıyla liderliğe yükseldi. 27 averaja ulaşan sarı lacivertli takım 20 averajı bulunan Galatasaray'ı geride bırakarak haftayı lider kapattı.

Fenerbahçe gelecek hafta deplasmanda Beşiktaş derbisine çıkacak, Sivasspor ise Konyaspor deplasmanına konuk olacak.

Kaynak: Sözcü