Fenomen Maria Sofia Valim, karaciğer nakli sonrası hayatını kaybetti

Brezilyalı Instagram yıldızı Maria Sofia Valim, karaciğer nakli sonrasında hayatını kaybetti.

Fenomen Maria Sofia Valim, karaciğer nakli sonrası hayatını kaybetti

Instagram fenomeni Maria Sofia Valim, geçirdiği karaciğer nakli sonrasında 19 yaşında hayatını kaybetti. Brezilya'da Ceara eyaletindeki Caucaia Belediye Başkanının kızı olan Sofia, son olarak Taylor Swift konserinden bir selfie paylaşmıştı.

Karaciğer nakli sonrası öldü

19 yaşındaki Brezilyalı Instagram yıldızı Maria Sofia Valim, karaciğer nakli sonrasında trajik bir şekilde öldü. Brezilya'nın kuzeydoğusundaki Ceara eyaletindeki Caucaia belediye başkanı olan babası Valim'in ölüm haberini doğruladı.

Babası dua istemişti

Babası Vitor Valim geçen Salı günü yaptığı paylaşımda şunları söylemişti: "En büyük kızım Sofia ciddi bir sağlık sorunu yaşıyor ve bu durum onun bu sabah karaciğer nakli kuyruğuna girmesine neden oldu. Kızım için onu seven herkesten dua etmenizi rica ediyoruz."

"Maalesef vücudu dayanamadı"

Politikacı olan baba, Cumartesi günü kızının ölümünü şöyle duyurdu: "Sevgili kızım Sofia'nın vefatını herkese en derin acı ve üzüntüyle bildiriyorum. Maalesef vücudu dayanamadı. Bu aşırı acı anında bana ve aileme adanan dua ve şefkat için herkese teşekkür ediyorum."

Acı haberi bakan duyurdu: Ünlü şarkıcı 35 yaşında hayatını kaybetti

35 yaşındaki Güney Afrikalı pop ikonu Zahara kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Haberi duyuruna isim Güney Afrika Spor Sanat ve Kültür Bakanı Zizi Kodwa oldu. Bakan Kodwa, asıl adı Bulelwa Wkutukana olan şarkıcı Zahara'nın karaciğer komplikasyonları nedeniyle kaldırıldığ hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu.

Şarkıcı 2011 yılında Loliwe albümüyle Afrika'da ün kazanmıştı. 2019 yılında alkol bağımlılığıyla mücade ettiğini duyuran Zahara'nın ailesi geçen ay şarkıcıyı hastaneye kaldırmıştı.

Aile yaptığı açıklamada Güney Afrikalıları Zahara için dua etmeye çağırmıştı.

Johannesburg'daki hastanede hayatını kaybeden Zahara geçen yıl bir radyoya verdiği röportajda müziği tanınmak için değil iyileşmeye ihtiyaç duyan kırık ruhlara rahatlık vermek için yaptığını söylemişti.

Güney Afrika'da kadına yönelik şiddete karşı da mücadele eden Zahara kendisine de şiddet uygulandığını söylemişti.

Kaynak: Haber Global