Rus rapçi Ivan Vitalievich Petunin, ölü bulundu

'Walkie' lakaplı ünlü Rus rapçi Ivan Vitalievich Petunin, bir bina yakınında ölü bulundu. Walkie'nin son olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in seferberlik çağrısına karşı 'herhangi bir ideal veya kişi uğruna kimseyi öldürmek istemediğini' söylediği bir video çektiği belirtiliyor.

Rus rapçi Ivan Vitalievich Petunin, ölü bulundu

Kısmi seferberlik ilanı ile daha geniş bir yaş aralığındaki Rus erkeklerinin askere alınması tartışma yaratırken Ruslar arasında da panik sürüyor.

Askerlik yaşı tutan birçok Rus vatandaşı sınır ülkelere kaçmaya çalışırken, Türkiye’ye de kaçışlar hızlanmıştı. Son olarak bir Rus rapçinin, savaşmak üzere askere alınmamak için kendini öldürdüğü haberi gündeme bomba gibi düştü.

"Kimseyi öldürmek istemiyorum"

'Walkie' sahne adını kullanan Ivan Vitalievich Petunin’in Rusya’nın güneyindeki Krasnodar kentinde intihar ettiği düşünülüyor.

Sözcü'de yer alan habere göre, 27 yaşındaki Walkie’nin son olarak Telegram kanalından bir video yayınladığı ve ‘herhangi bir ideal veya kişi uğruna kimseyi öldürmek istemediğini’ söylediği görüntüler kısa sürede viral hale geldi.

Walkie’nin cesedi, Congressnaya Caddesi’ndeki yüksek bir binanın yakınında bulundu.

Daha önce Rus Ordusu’nda görev yapan ve akıl hastanesinde tedavi gören Walkie, yayınladığı videoyla hayranlarına şunları söyledi:

‘Bu videoyu izliyorsanız, artık hayatta değilim. Cinayetin günahını ruhuma alamam ve almak da istemiyorum. Herhangi bir ideal için öldürmeye hazır değilim’.