YouTube yeni çözünürlük seçeneğini test ediyor

YouTube, 'geliştirilmiş bit hızına' sahip olduğu belirtilen '1080p Premium' adı verilen yeni çözünürlük seçeneği üzerinde çalışıyor.

YouTube yeni çözünürlük seçeneğini test ediyor

Video akış platformu YouTube‘un bünyesinde barındırdığı içerikler günde milyarlarca kez izleniyor. Hem web üzerinden hem de mobil uygulama üzerinden kullanılabilen platformda videolar farklı çözünürlüklerde karşımıza çıkıyor. Şimdi YouTube mobil cephesinde ise yeni bir çözünürlük seçeneği test ediliyor.

YouTube Premium abonelerine yeni çözünürlük seçeneği

YouTube‘un mobil uygulama üzerinde yeni bir çözünürlük seçeneği üzerine çalıştığı ortaya çıktı. ‘Geliştirilmiş bit hızına’ sahip olduğu belirtilen ‘1080p Premium‘ adı verilen yeni çözünürlük seçeneği bir Reddit kullanıcısı tarafından paylaşıldı.

YouTube Premium kullanıcıları tarafından tercih edilebilecek olan bu yeni çözünürlük, 1080p seçeneğinin hemen üzerine konumlandırılmış durumda. Bu yeni seçeneğin 1440p veya 2160p çözünürlükte videolar izlemek isteyen kullanıcıların isteklerini bir nebze olsun karşılaması için eklendiği düşünülüyor. Böylece kullanıcıların yüksek kalitede video izleme isteğinin giderilmesi hedefleniyor.

YouTube’un yeni çözünürlük seçeneğinin CEO Susan Wojcicki‘nin istifasından hemen sonra gelmesi ise dikkat çekici olarak karşılanıyor. Bu kararın yeni CEO Neil Mohan tarafından alınıp alınmadığını ise henüz bilmiyoruz.

Gelen bilgilere göre YouTube, Premium abonelerine ilerleyen dönemde daha farklı ayrıcalıklar da sunabilir. 60 fps ve 120 fps videoların sadece Premium abonelerine özel olması da bu adımlardan birisi olabilir. Şirketin ilerleyen dönemde abonelik sistemi konusunda yeni adımlar atması da bekleniyor.

YouTube ilerleyen dönemde Premium abonelik hizmetini çok daha ilgi çekici hâle getirmek istiyor. Yüksek bitli çözünürlük ayarı da bu adımlardan sadece birisi. (Shift Delete)