Akrep Nalan, hayatını kaybetti

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Akrep Nalan lakaplı sanatçı Füsun Nalan Açın (67), hayatını kaybetti.

Akrep Nalan, hayatını kaybetti

Bodrum’da hayat arkadaşı Alişan Çiçek ile yaşamını sürdüren pop müziğin güçlü seslerinden Akrep Nalan lakaplı sanatçı Füsun Nalan Açın’dan acı haber geldi.

Haberi menajer Özgür Aras, Instagram hesabından duyurdu:

"Ahh be... Akrep Nalan! Huzurla uyu" notu ile duyurdu.

Haber

Aras, Akrep Nalan'ın nefes darlığı nedeniyle Bodrum'da hayatını kaybettiğini açıkladı. Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Akrep Nalan 67 yaşındaydı.

“İnsan böyle günlerde ne kadar sevildiğini daha iyi anlıyor”

Geçen aylarda rahatsızlanarak hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınan Akrep Nalan, şunları söylemişti:

* İnsanın yaşı biraz ilerleyince bazı sağlık sorunları yaşanıyor. Kilolu olmam nedeniyle damar yolunu bulmakta güçlük çektiler, akciğerlerde su vardı onu aldılar. Tahlillerim yapıldı, serum verilip ilaç tedavisi uygulanıyor. Şimdi kendimi daha iyi hissediyorum.

* Bu arada rahatsızlandığımı duyan benim ve Alişan’ın telefonlarına mesaj yağdırdı. Çok sağ olsunlar insan böyle günlerde ne kadar sevildiğini daha iyi anlıyor. Beni arayan soran, merak eden herkese çok teşekkür ediyorum.

Akrep Nalan kimdir?

Akrep Nalan, 26 Nisan 1954 yılında Ankara Yenimahalle'de dünyaya geldi. Asıl adı Füsun Nalan Açın'dır. Akrep Nalan, eğitimine Ankara Bahçelievler Alparslan İlkokulu’nda başladı sonrasında ise, Ortaokulu Adana Kız Lisesi ve Uşak Ticaret Lisesi’nde tamamladı. 2003-2006 yılları arasında yayınlanan Türk Televizyon Tarihi’ne damga vuran Hayat Bilgisi oyuncu kadrosuyla da o dönem dikkat çekmişti. Başrollerinde Perran Kutman, Kerem Kupacı, Tarık Papuççuoğlu'nun yer aldığı dizi daha ilk bölümüyle çok sevilmişti.

Akrep Nalan'ın geçtiğimiz aylarda yüksek ateş ve şiddetli tireme nöbetleri nedeniyle hastanede yatarak tedavi edilmesine karar verilmişti. 2015 yılında anjiyo olan Nalan, zaman zaman nefes darlığı yaşıyordu.

Halikarnas'ta geçen yaz şarkısıyla ünlenen Akrep Nalan, 1991 yılında “Dağ Çiçeği” isimli ilk albümünü çıkardı. Daha sonra 1996 yılında “Zil Zurna Sevdalar” isimli ikinci albümünü piyasaya çıkaran sanatçı, iki sinema filminde, dört ayrı televizyon dizisinde ve bir reklam filminde rol aldı.