Kahramanmaraş depremi birçok ülkeyi etkiledi

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, Mısır, Lübnan, Suriye ve Irak'ta da güçlü bir şekilde hissedildi. Suriye'de deprem nedeniyle çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

Kahramanmaraş depremi birçok ülkeyi etkiledi

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, Mısır, Lübnan, Suriye ve Irak’ta da güçlü bir şekilde hissedildi.

Mısır’ın başkenti Kahire ve çevresinde hissedilen deprem yaklaşık 30 saniye kadar sürerken halk arasında büyük endişe yarattı.

Lübnan’ın başkenti Beyrut başta olmak üzere, ülkenin tümünde hissedilen depremden dolayı evlerinden çıkan birçok kişi geceyi arabalarında geçirdi.

Irak’ın başkenti Bağdat ve Diyala’da da hissedilen deprem sebebiyle insanlar can güvenliği endişesiyle evlerinden çıktı.

Suriye’de en az 42 ölü

Reuters’ın Suriye Devlet Haber Ajansı’na (SANA) dayandırdığı haberine göre, Suriye’nin Halep, Hama ve Lazkiye şehirlerinde deprem nedeniyle çok sayıda enkaz meydana geldi. Bölgede en az 42 kişinin öldüğü ve 200’den fazla yaralının olduğu açıklandı.