Twitter'da bir ilk! Görüntülü Sohbet özelliği geliyor!

Sosyal medya devi Twitter, Görüntülü Sohbet özelliğini test ediyor! Yeni özellik için işte detaylar...

Twitter'da bir ilk! Görüntülü Sohbet özelliği geliyor!

Elon Musk, Twitter’ı satın aldığından beri platform üzerinde köklü değişiklikler yaptı. Bugün sosyal medya analisti Alessandro Paluzzi’nin Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre şu anda yine platformda daha önce yer almayan bir özellik test ediliyor. Twitter için test edilen Görüntülü Sohbet özelliğinin ilk detayları için habere göz atalım.

Twitter, Görüntülü Sohbet özelliği üzerinde çalışıyor

Sosyal medya analisti Alessandro Paluzzi, yaptığı paylaşımla Twitter’ın Görüntülü Sohbet özelliği üzerinde çalıştığını açıkladı. Yenilik hakkında pek fazla detay vermese de arayüzde nasıl görüneceği hakkında bir görsel sundu.

Alessandro Paluzzi’nin paylaşımına göre Twitter DM kutusunda sağ üst köşede görüntülü konuşmak için bir sembol yer alacak. Bu sembol üzerine tıklayarak Twitter DM üzerinden görüntülü konuşma gerçekleştirilecek.

Sosyal medya analisti, ek olarak görüntülü konuşma için eklentilerin bulunduğunu belirten bir paylaşım da yaptı. Bu paylaşıma göre gerekli görülen durumlarda mikrofon ve kamera gibi unsurlar görüşme sırasında kapatılabilecek.

Twitter için Görüntülü Sohbet özelliği, şu anda test aşamasında bulunuyor. Yeniliğin kararlı sürüme ne zaman geleceği belli değil. Fakat Elon Musk’ın önceki paylaşımlarına göre sosyal medya platformu üzerinde kısa süre içinde birçok değişiklik olacak. Aynı nedenle özelliğin kısa süre içinde kararlı olarak gelmesi bekleniyor.

Öte yandan Twitter için ücretli olan ve kullanıcılarına ayrıcalıklı özellikler sunan Twitterrific ve Tweetbot adlı üçüncü taraf uygulamaları yaklaşık bir haftadır çalışmıyor. Bunun üzerine birçok kullanıcı, Twitter’ı terk ederken bir mühendis de Elon Musk’ın reklam gelirleri için bilerek uygulamaları kapattığını açıkladı. (Shift Delete)