Xiaomi Civi S teknik özellikleri ortaya çıktı

Geçtiğimiz yılın eylül ayında tanıtılan Xiaomi Civi modelinin halefi ortaya çıktı. Xiaomi Civi S teknik özellikleri belli oldu.

Xiaomi Civi S teknik özellikleri ortaya çıktı

Bir süre önce piyasaya sürdüğü Xiaomi 12 serisini önümüzdeki günlerde küresel pazarlara da getirmeye hazırlanan Xiaomi, diğer taraftan orta segment ürün yelpazesini de genişletmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl tanıtılan, teknik özellikleri itibariyle orta segmente hitap eden Xiaomi Civi modelinin halefi ön plana çıkmaya başladı. Hatta akıllı telefonun teknik özelliklerinin bir kısmı belli oldu.

Xiaomi Civi S teknik özellikleri nasıl olacak?

Hatırlanacağı üzere geçen hafta akıllı telefonun Xiaomi Civi 2 olarak adlandırılacağı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Ancak sektörde güvenilir sızıntıları ile ön plana çıkan Digital Chat Station’a göre cihaz, Xiaomi Civi S ismiyle kullanıcı karşısına çıkacak ve K9S kod adıyla gelecek.

Sızıntıya göre Xiaomi Civi S, teknik özellik tarafında selefine kıyasla çok ciddi yeniliklerle gelmeyecek. Bu noktada akıllı telefonun selfie odaklı, ince ve hafif tasarımla geleceği iddia ediliyor.

Xiaomi Civi S, Full HD+ çözünürlüklü 120 Hz tazeleme hızı sunan kavisli OLED panelle gelecek. İşlemci tarafında ise geçtiğimiz hafta ortaya çıkan Qualcomm Snapdragon 778G’nin aksine Qualcomm Snapdragon 778G+ yonga seti kullanılacak.

En son Honor 60 Pro modelinde karşımıza çıkan işlemci; 6 nm mimariye, bir adet 2.5 GHz ARM Cortex-A78 (Kryo 670), üç adet 2.4 GHz ARM Cortex-A78 (Kryo 670) ve dört adet 1.8 GHz ARM Cortex-A55 çekirdeklerine ek olarak Adreno 642L grafik birimini bünyesinde barındırıyor.

Ön tarafta 32 Megapiksel selfie kamerası yer alırken, arka tarafta 64 Megapiksel ana sensörün bulunduğu üçlü kamera kurulumu bizleri karşılayacak. Bunun dışında kutudan çıkar çıkmaz Android 12 tabanlı MIUI 13 arayüzünü çalıştıracak.

12 GB’a kadar RAM ve 256 GB’a kadar dahili depolama seçenekleri ile kullanıcı karşısına çıkan cihazda en az 4.500 mAh’lik pil bulunacak. Xiaomi Civi S’nin tanıtım tarihi henüz belli değil. Ancak iddialara göre bu ay ya da nisan ayında kullanıcıların beğenisine sunulacak. (Shift Delete)