Fenerbahçe, Konyaspor'u da devirip seriye devam etti

Ligin ikinci sırası için yarışan Fenerbahçe ile Konyaspor mücadelesi beklenildiği gibi yüksek tempo ve mücadeleye sahne oldu. Sarı-lacivertliler, ilk yarıyı geride kapattığı maçta rakibini Kim Min Jae ve Pelkas'ın golleriyle 2-1 yenerek Konyaspor ile puan farkını indirdi. Fenerbahçe bu galibiyetle yenilmezlik serisini de 6 maça çıkarmış oldu.

Fenerbahçe, Konyaspor'u da devirip seriye devam etti

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasının son maçında Fenerbahçe ile Konyaspor karşı karşıya geldi. Ülker Stadı’nda oynanan mücadeleyi sarı-lacivertli takım 2-1 kazanarak ligde yenilmezlik serisini 6 maça çıkarıp bu periyotta 16 puanı hanesine yazdırdı.

Haftanın kritik mücadelesinde ikinci sarı için çekişen iki takım serilerini sürdürmek istedi ancak istediğini alan Fenerbahçe oldu. Konyaspor 36. dakikada Bytyqi’nin golüyle 1-0 öne geçerken, sarı-lacivertliler ikinci yarıda geri dönmesini bildi.

66. dakikada Kim Min Jae, sarı-lacivertlilerdeki ilk golünü atıp durumu 1-1’e getirdi. Oyuna ikinci yarının başında Mesut Özil’in yerine giren Pelkas, 88. dakikada takımına galibiyeti getiren golü attı.

Fenerbahçe’nin maç boyunca baskılı olduğu mücadele sonunda Konyaspor ile fark 2 puana indi. Sarı-lacivertliler 53 puana yükselirken, ikinci sıradaki Konyaspor ise 55 puanda kaldı.

Milli aradan sonra ligin 31. haftasında Fenerbahçe, 2 Nisan Cumartesi günü Kayserispor deplasmanına çıkacak. Konyaspor ise 3 Nisan Pazar günü Göztepe’yi ağırlayacak.