Oyuncu Farrah Forke, kansere yenik düştü

Birçok popüler dizide izlediğimiz ünlü oyuncu Farrah Forke 54 yaşında kansere yenik düştü.

Oyuncu Farrah Forke, kansere yenik düştü

NBC'nin çok sevilen sitcom'u Wings'le adından söz ettiren başarılı oyuncu Farrah Forke, yıllardır mücadele ettiği kansere yenik düşerek hayatını kaybetti.

54 yaşında aramızdan ayrılan oyuncunun ölüm haberi büyük üzüntü yarattı.

Yapılan açıklamada, "Farrah şefkatli, sadık, sevgi dolu, güçlü, eğlenceli, akıllı, koruyucu, kibar, tutkulu ve yeri doldurulamaz biriydi, dünyaya o kadar parlak bir ışık getirdi ki o öldükten sonra bile ışıldamaya devam ediyor" denildi.

Farah Forke'un oynadığı diziler arasında Lois and Clark: The New Adventures of Superman, Dweebs, Mr. Rohdes sayılabilir.

Forke ayrıca, bir seslendirme sanatçısıydı. Batman Beyond ve Justice League Unlimited gibi yapımlarda seslendirme yaptı.

Ünlü oyuncunun en çok ses getiren rolü ise 35 bölümünde oynadığı Wings dizisiydi. Alex adlı eski bir ABD ordusu Apache helikopter pilotu rolünü oyanmıştı.

Farrah Forke kimdir?

12 Ocak 1968'te Teksas'ta doğan oyuncunun tam adı Farrah Rachael Forke'tu. Dallas'ta özel bir kız lisesini bitirdikten sonra yerel yapım The Rocky Horror Picture Show ile oyunculuğa ilk adımını attı. Sonrasında New York'a taşındı ve Lee Strasberg Tiyatro ve Film Enstitüsü'nde eğitim aldı.

Sinemada Brain Twisters, Disclosure, Michael Mann'in Heat, Ground Control ve Kate'S Addiction gibi filmlerde oynadı. Birçok televizyon filminde de boy gösteren Forke, 1996 yılında çocuklarını yetiştirmek için oyunculuğu bıraktı.