Fransız oyuncu Jean Louis Trintignant, hayatını kaybetti

Bir kızı bebekken ölen, diğer kızı öldürülen Fransız sinemasının efsane oyuncusu Jean-Louis Trintignant, 91 yaşında hayatını kaybetti.

Fransız oyuncu Jean Louis Trintignant, hayatını kaybetti

"A Man and a Woman" ve "Amour" gibi başyapıt filmlerde oynayan sinema ve tiyatro oyuncusu Jean-Louis Trintignant, 91 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Başarılı oyuncuya 4 yıl önce prostat kanseri teşhisi konulmuştu. Acı haberi eşi Marianne Hoepfner Trintignant duyurdu.

Ünlü oyuncunun eşi, Jean-Louis'in Fransa'nın güneyindeki evlerinde huzur içinde öldüğünü açıkladı.

Jean-Louis Trintignant kimdir?

91 yaşında hayatını kaybeden Jean-Louis Trintignant birçok ödül alan başarılı bir sinema ve tiyatro oyuncusudur. 60 yıllık kariyerinde 120'den fazla filmde oynayan Trintignant, çıkışını 1956 yapımı "Ve Tanrı Kadını Yarattı" filmiyle yapmıştı. Roger Vadim'in yönettiği filmde Trintignant, Brigitte Bardot ile beraber rol almıştı.

Peşinden Fransa'nın Cezayir Savaşı'nın anlatıldığı bir başka Vadim filmi olan "Dangerous Liaisons"ta oynadı.

Uluslararası sahnede ise 1966 yapımı Claude Lelouch filmi "A Man and A Woman" ile boy gösterdi. En iyi yabancı dilde film dalında Oscar kazandı.

Trintignant'ı 1969 yılında Cannes Film Festivali'nde en iyi oyuncu ödülüne götüren film ise Costa Gavras'ın efsane filmi "Z" oldu.

1969'da My Night at Maud's ve Bertolucci'nin "The Conformist" filmlerinde oynadıktan sonra bir süre sinemadan uzak kaldı.

1990'lı yıllarda Krzysztof Kieslowski'nin Oscar'a aday gösterilen "Three Colors: Red" filminde oynadı.

Trintignant’a Bertolucci’nin Paris’te Son Tango (Last Tango in Paris) filminde başrol teklif edildi. Ancak oyuncu, çıplaklık nedeniyle bu teklifi geri çevirdi ve onun yerini Marlon Brando aldı.

82 yaşında gelen ödül

82 yaşında Fransa'nın Oscar'ı sayılan Cesar Ödülü'nü kazandı. Ona bu "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü Michael Haneke'nin Amour filmi getirdi.

Amcası F1 şampiyonuydu

2 kez F1 Monaco Grand Prix'ini kazanan Maurice Trintignant da ünlü oyuncunun amcasıydı. Jean-Louis de 1980 yılında Le Mans'ta yarışmıştı.

Özel hayatı

1950’lerde Trintignant, rol arkadaşı Brigitte Bardot ile fırtınalı bir aşk yaşadı. Bardot, Trintignant’ın hayatının en büyük iki aşkından biri olduğunu söyledi.

Bir kızı bebekken öldü, öteki kızı öldürüldü!

Trintignant'ın 3 çocuğu da eski eşi Nadine Marquand'dan dünyaya geldi. İkinci kızı 9 aylıkken 1970 yılında beşiğinde öldü. Bir başka kızı Marie Trintignant ise başarılı bir oyuncuydu ancak o da 2003 yılında 41 yaşındayken o zamanki erkek arkadaşı rock şarkıcısı Bertrand Cantat tarafından dövülerek öldürüldü.