İtalyan oyuncu Enzo Robutti, hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü yönetmenler Fellini ve Francis Ford Coppola ile çalışan ünlü İtalyan oyuncu Enzo Robutti, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu.

İtalyan oyuncu Enzo Robutti, hayatını kaybetti

Bologna doğumlu ünlü İtalyan karakter oyuncusu Enzo Robutti, 88 yaşında aramızdan ayrıldı.

Haber Global’in haberine göre, son döneminde bir huzurevinde yaşayan oyuncunun ölümü İtalya'da büyük üzüntüye yol açtı.

İtalyan kabaresinin öncülerinden Milano Derby Club'ın yıldızı olan oyuncu, aralarında Fellini ve Coppola'nın da olduğu ünlü yönetmenlerle çalışmıştı. Komedyen olarak ün salan Robutti, aynı zamanda seslendirme sanatçılığıyla da ün yapmıştı.

70'lerin İtalyan komedilerinde sıkça boy gösteren ünlü oyuncu, Vittorio Gassmann, Walter Chiari, Adriano Celentano ve Gigi Proietti gibi yıldız oyuncularla birlikte 70'in üzerinde filmde rol aldı.

Federico Fellini'nin talebiyle Amarcord'da Ciccio Ingrassia'yı seslendirdi. Milan Derby Club'da Enzo Jannacci, Gianfranco Funari, Toni Santagata ve Teo Teocoli gibi isimlerle birlikte başrol oynadı.

Enzo Robutti kimdir?

İtalyan oyuncu Enzo Robutti, 24 Ekim 1933'de Bologna'da doğdu. Hukuk fakültesini bitirdikten sonra sinema ve eğlence dünyasına katılmak için Milano'nun yolunu tuttu. Burada Piccolo Teatro Okulu'na kaydoldu.

İtalyan kabaresinin öncüsü olan Milano Derby Club'da yer aldı ve yıldızlaştı. İtalya'da karakter oyuncusu olarak ün yapan Robutti, Godfather III'te Don Lucchesi karakterini canlandırdı.